ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Παράσταση Διαμαρτυρίας από Γονείς και Εκπαιδευτικούς ΑμεΑ στο Υπουργείο Εργασίας

semisea

Πλατιά σύσκεψη για την πρόνοια και την Ειδική Αγωγή διοργανώνουν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), την Τετάρτη 15 Ιούνη στις 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος) προκειμένου να προετοιμαστεί η παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Παρασκευή 17 Ιούνη στις 13:00 στο υπουργείο Εργασίας.
Οι διοργανωτές καλούν σωματεία, Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή, σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εκπαιδευτικών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα δημόσια ειδικά σχολεία, συλλόγους ΑμΕΑ, χρονιών πασχόντων, γονέων και κηδεμόνων για να συζητήσουν τα προβλήματα και να καθορίσουν τη δράση τους.

Τονίζει ότι, «οι εξελίξεις στο χώρο είναι καταιγιστικές με αποτέλεσμα τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής (ΝΠΙΔ) να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, οι απολύσεις να είναι στην ημερήσια διάταξη ενώ οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» να είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Ιδρύματα και ειδικά σχολεία χωρίς υλικά, με ελάχιστο προσωπικό οδηγούνται ουσιαστικά στο κλείσιμο. Τα ειδικά σχολεία μετατρέπονται σε μονάδες στήριξης, καταργούνται τα Τμήματα Ένταξης, μειώνονται οι αναπληρωτές, γιγαντώνει η ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ βρίσκονται στο σφαγείο του νόμου – λαιμητόμου».
Καλεί σε συναγερμό αλλά και σε σχέδιο δράσης «για ενιαίο, συντονισμένο αγώνα για να μην πέσουν στον καιάδα οι εργαζόμενοι και τα ΑμΕΑ αλλά η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι τους, ο ανταγωνισμός και η κερδοφορία που θέλουν να υπηρετήσουν. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση, κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Τα προβλήματα του κάθε χώρου, κάθε τμήματος των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών πρέπει να γίνουν ζητήματα του λαϊκού κινήματος. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας! Ένας για όλους και όλοι για έναν. Ο καλά οργανωμένος αγώνας με ενιαία γραμμή και θέληση, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι, αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, Λαϊκές Επιτροπές μας δίνει δύναμη και πείρα για να απλωθεί και σε άλλους χώρους της Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής».
Τα αιτήματα είναι:
  • Να βρουν το δικό τους σχολείο τα πάνω από 200.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός Ειδικής Αγωγής.
  • Να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες των Κέντρων Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό με προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
  • Όχι στις απολύσεις στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής – μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.
  • Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης, αποκατάστασης του ανάπηρου παιδιού τους. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
  • Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν και υψηλής ποιότητας Υγεία – Πρόνοια – Παιδεία – Ειδική Αγωγή. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ν’ ανοίξουν κανονικά όλα τα δημόσια σχολεία, ειδικά σχολεία και τα Τμήματα Ένταξης το Σεπτέμβρη με το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό – επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό με δημόσιο σύστημα μεταφοράς.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ο νόμος – λαιμητόμος. Ενιαίο – δημόσιο – καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  •  www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.