ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013


Ανακοίνωση 28.02.13


Μετά την αποδοχή της υπ’ αριθ. 268/2012 γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. για την εφαρμογή της παρ. 8 του άρθρου 30 του ν. 3731/2008, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε σχετική εγκύκλιο βάσει της οποίας:

- Η μείωση του ωραρίου κατά μία (1) ώρα χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών αφορά σε τακτικούς υπαλλήλους Ι.Δ.Α.Χ. που εργάζονται στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ, οι οποίοι :
α) είναι τυφλοί παραπληγικοί-τετραπληγικοί, νεφροπαθείς τελικού σταδίου με ποσοστό αναπηρίας 67%
β) έχουν παιδιά με πνευματικές , ψυχικές σωματικές αναπηρίες με ποσοστό 67% και άνω . Η ρύθμιση αυτή ισχύει και που υπαλλήλους που έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια ατόμου με αναπηρία καθώς και για αναδόχους γονείς όσο διαρκεί η πράξη αναδοχής.
γ) έχουν σύζυγο με αναπηρία σε ποσοστό 100% τον οποίο συντηρούν

Προσοχή: Ειδικά για τους τυφλούς τηλεφωνητές η μείωση του ωραρίου ορίζεται στις 2 ώρες.

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο η διευκόλυνση του μειωμένου ωραρίου κατά μία ώρα την ημέρα ωραρίου εργασίας, χωρίς ανάλογη μείωση αποδοχών εφαρμόζεται και για όσους απολαμβάνουν ειδικό ωράριο εργασίας εφόσον καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Στους απολαμβάνοντες ειδικού ωραρίου δίδεται σωρευτικά βάσει του θεσμικού πλαισίου που ρυθμίζουν τις εργασιακές τους συνθήκες.

Η εγκύκλιος επισυνάπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.