ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Σχολικός εκφοβισμός και μαθητές με αναπηρία, υπάρχει λύση!-ΒΙΝΤΕΟ

Σχολικός εκφοβισμός και μαθητές με αναπηρία, υπάρχει λύση!-ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβασα πρόσφατα ένα άρθρο για το σχολικό εκφοβισμό και πως επηρεάζει τη ψυχολογία των παιδιών. Θα έλεγα πως ήταν ο πρόλογος για να μιλήσουμε σήμερα για το σχολικό εκφοβισμό και τα άτομα με αναπηρία.

Όταν ένα παιδί με αναπηρία πηγαίνει στο σχολείο, τα προβλήματα του εντείνονται, στο κομμάτι της αποδοχής και της κοινωνικοποίησης. Αυτό βοηθάει στο να δείχνει πιο δειλό, συνεσταλμένο και ευάλωτο παιδί, ανάμεσα στα υπόλοιπα. Δυστυχώς αυτομάτως, γίνεται και το καλύτερο θύμα για τους ¨δυνατούς¨ νταήδες του σχολείου.

Έτσι έχουμε συχνά φαινόμενα μαθητών με αμαξίδιο η βακτηρίες, που τους παρεμποδίζουν στο πέρασμα τους για τη τάξη ή τον προαύλιο χώρο. Τους σπρώχνουν, τους κολλάνε στο τοίχο, χρησιμοποιούν υποτιμητικά επίθετα για να τους χαρακτηρίσουν. Καταλαβαίνετε πως αυτό καταρρακώνει τη ψυχολογία ενός παιδιού, που με χαρά θέλει να πάει στο σχολείο.
disabiled-children
Μη ξεχνάμε πως για κάποια από αυτά τα παιδιά, είναι και η μονή τους διέξοδο για να γνωρίσουν νέους φίλους, να ανοιχτούν, να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν.  Συχνά επειδή έχουν ήδη διάφορες απογοητεύσεις από τη ζωή τους, ο εκφοβισμός του οδηγεί σε πολύ σκοτεινές σκέψεις, όπως η αυτοκτονία.
Η μόνη λύση όσο άβολα και αν νιώθουν αυτά τα παιδιά, είναι να μιλήσουν, να επικοινωνήσουν για το πρόβλημα τους! Εάν είσαι συμμαθητής τους, οφείλεις επίσης να ενημερώσεις το σχολείο σου, για αυτό που συμβαίνει.
Στο βίντεο που ακολουθεί, έχουμε μια ανάλογη ιστορία και πως κατάφερε η νεαρή μαθήτρια να μιλήσει και βρει το κουράγιο να λύσει το πρόβλημα, όσο άβολα και αν ένιωθε στην αρχή!

ΠΗΓΗ :http://www.newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.