ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Φάρμα δίνει μια ξεχωριστή ευκαιρία σε αυτιστικούς νέους


Σε 1.2 στρέμματα γης στο Σικάγο ενήλικες που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν μαθήματα ζωής και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Growing Solutions Farm» και σκοπό έχει να διδάξει στα αυτιστικά άτομα όλη τη διαδικασία παραγωγής των γεωργικών προϊόντων, από την καλλιέργεια, τη συγκομιδή ως και τον τρόπο που μαγειρεύονται.
Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 20 ενήλικες αυτιστικοί, ηλικίας 18 έως 26 χρονών. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διδασκαλίας επαγγελματικών δεξιοτήτων. Ωστόσο, αποτελεί και μια αισθητηριακή εμπειρία για τους νέους που συμμετέχουν» δήλωσε ο Gwenne Godwin, διευθυντής της επιχείρησης.
Το αγρόκτημα δωρίζει το 75 % των καλλιεργειών στις τοπικές αποθήκες τροφίμων κι έχει τραβήξει την προσοχή της Κυβέρνησης, η οποία σκοπεύει σύντομα να χρηματοδοτήσει την όλη προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν παρόμοιες φάρμες σε όλο το Σικάγο.
ct-ct-growing-solutions-farm-01-jpg-20140829
ct-ct-growing-solutions-farm-11-jpg-20140829
Φώτης Παπαναστασίου Ειδικός Παιδαγωγός
www.eidikospaidagogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.