ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτο! Δείτε πως αντιμετωπίζουν τα Παιδιά με Αναπηρία για μια εξέταση στο Αγία Σοφία!

nosokomeio-paidon-agiasofia
Όλοι ξέρουμε ότι η Υγεία στην Ελλάδα, υστερεί σε τραγικό σημείο, όχι μόνο λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά λόγω έλλειψης οργάνωσης και θέλησης! Μη ξεχνάμε ότι ζούμε στη χώρα με τα περισσότερα νοσοκομεία στην Ευρώπη, άρα οι υποδομές υπάρχουν.
Σήμερα είχα μια επώνυμη καταγγελία από τη κα. Βασιλακοπούλου Άντα, μητέρα ενός 10χρονου παιδιού με 70% αναπηρία, πιστοποιημένο από τα ΚΕΠΑ, με επιληπτικές κρίσεις λόγω ανωμαλίας του εγκεφάλου, εκ γενετής και ακολουθεί επιληπτική αγωγή. Είχε κλείσει ραντεβού για εγκεφαλογράφημα, στο Αγία Σοφία, από το Μάρτιο του 2014. Χθες της ακύρωσαν το ραντεβού, γιατί η μια και μοναδική χειρίστρια του μηχανήματος είναι σε αναρρωτική άδεια και δεν υπάρχει αντικαταστατής!
Αναζήτησε κάποιον στο υπουργείο Υγείας αλλά δε μπόρεσε να βρει κανέναν. Κατέληξε να μιλήσει με τη γραμματεία του διοικητή του Αγία Σοφία, που τη συμβούλεψε να πάει στο Αγλαΐα Κυριακού για την εξέταση.  Εκεί τους ενημέρωσαν ότι δέχονται μόνο επείγοντα περιστατικά γιατί είναι σε εφημερία και υπάρχει πάλι μόνο ένας χειρίστης. Θα πρέπει πλέον να περιμένουν, όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού αυτών των ημερών, να αναπρογραμματιστούν, χωρίς να ξέρουν το πότε! Η κα. Βασιλακοπούλου τονίζει ότι δεν είναι μόνο το δικό της παιδί, αλλά πολλά ακόμα παιδιά που περιμένουν με αγωνία να κάνουν την εξέταση! « Δε πιστεύω ότι δεν υπάρχουν άλλοι που να γνωρίζουν πώς να χειριστούν το μηχάνημα, σε ολόκληρο νοσοκομείο. Είναι απαράδεκτο σε δημόσιο νοσοκομείο να μη μπορεί να γίνει μια εξέταση ζωτικής σημασίας!»
Κλείνοντας το τηλέφωνο, ήθελα να λύσω τις απορίες μου άμεσα. Μίλησα αρχικά με το Αγλαΐα Κυριάκου και τη κα. Λαζαρίδου. Πολύ ευγενικά και πρόθυμα μου εξήγησε ότι δεν είναι σε εφημερία το νοσοκομείο, για αυτό και εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Μάλιστα ενδιαφέρθηκε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει όπως μπορεί.
Επομένη επικοινωνία ήταν με το διοικητή του Αγία Σοφία κ. Εμμανουήλ Παπασάββα. Έχοντας διαβάσει στο παρελθόν για το έργο του, ομολογώ ότι περίμενα να μιλήσω με κάποιον ευγενικό άνθρωπο και γνώστη του αντικείμενου. Δυστυχώς η επικοινωνία μας έφτασε να κλείσει με μια δυσάρεστη γεύση σε μένα.
Επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχει μόνο ένας χειρίστης, ότι εάν χρειαστεί μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και κατόπιν εντολής γιατρού.  Όταν τόνισα ότι στις περιπτώσεις των Αμεα, δε περιμένουμε να γίνει επείγον ένα περιστατικό(είναι γνωστή η αστάθεια της υγείας ενός αναπήρου, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα παιδί), η απάντηση ήταν αφοπλιστική: δε θα το κρίνεται ούτε εσείς, ούτε εγώ αυτό! Άλλωστε έχει μόλις 2 μέρες που λείπει η χειρίστρια!
Μα στην Ελλάδα του 2014, πόσο διάστημα πρέπει να περάσει δηλαδή, σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για να βρεθεί αντικαταστατής;; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα και ευρωπαϊκό νοσοκομείο, ο διοικητής απαντά ότι είναι ΜΟΛΙΣ 2 ΜΕΡΕΣ;
Ανέβασε το τόνο της φωνή του, λέγοντας πως δε θέλω να καταλάβω τι μου εξηγεί. Κάπου εκεί έκλεισα την επικοινωνία μας, καθώς είχα πάρει ότι πληροφορίες χρειαζόμουν…
Προσωπική σχέση ή γνωριμία δεν έχω με κανέναν από τους προαναφερόμενους. Δε με ενδιαφέρει μάλιστα, γιατί η δουλειά μου είναι να κάνω το ρεπορτάζ και την έρευνα όταν υπάρχει μια καταγγελία, ειδικά όταν αφορά Αμεα. Σας παρέθεσα τα γεγονότα όσο πιο αναλυτικά γίνεται, τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί αναγνώστες.
Βογιατζής Ηλίας
Email: iliasvogiatzis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.