ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρεάν δημόσια παιδεία για τους μαθητές με αναπηρία από την Πρώτη έως την Τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς

paidiki-anapiria
Το  σχολικό έτος 2014-2015 αρχίζει με εκρηκτικά προβλήματα στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, τα οποία είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της Τρόικας.
Η συνεχής υποβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και η υποχρηματοδότησή της, όπως και η υποχρηματοδότηση συνολικά των δαπανών για την Παιδεία δείχνουν ξεκάθαρα τις πολιτικές διάλυσης της Δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και την περιθωριοποίηση των ΑΜΕΑ και της ειδικής εκπαίδευσης .
Το τελευταίο υπό ψήφιση νομοσχέδιο υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ειδική εκπαίδευση, με την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση δομών και υποστηρικτικών υπηρεσιών και ωθεί την συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο περιθώριο, ενώ υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο και τα εργασιακά κεκτημένα όλων των εκπαιδευτικών λειτουργών του κλάδου.
Με την έναρξη του σχολικού έτους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αντίστοιχες δομές είναι τραγικά: τεράστιες οι ελλείψεις σε Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, προβλήματα με τις μεταφορές μαθητών, κτιριακά προβλήματα κ.ά.
Βασικό σημείο σε όλα αυτά είναι και  η εργασιακή ανασφάλεια  των εκπαιδευτικών με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, και των εκπαιδευτικών Ειδικής Εκπαίδευσης, του Ειδικού Εκπαιδευτικού  και Βοηθητικού Προσωπικού.
Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη ανατροπής αυτών των πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις ακολουθούν, και η εφαρμογή  ενός άλλου κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού μοντέλου, που θα κυριαρχείται από τη φιλοσοφία της ένταξης και της ισοτιμίας, του σεβασμού και των ίσων ευκαιριών, με επαρκείς δομές και υποδομές για την ειδική εκπαίδευση, στα πλαίσια της Γενικής Παιδείας, με εξειδικευμένο και αμειβόμενο προσωπικό που θα έχει σταθερή και μόνιμη εργασία.
Για να αλλάξει αυτό το ζοφερό τοπίο, καλούμε όλες και όλους τους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειές τους να οργανώσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν σθεναρά στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συντονίσουν το βήμα τους με όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις συλλογικότητες που αγωνίζονται για την ανατροπή των νεοφιλελευθέρων μνημονικών πολιτικών.
Αδιαπραγμάτευτος στόχος της Κυβέρνησης της Αριστεράς, είναι κανένα παιδί να μην παραμένει αποκλεισμένο από την δημόσια εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται σε όλους τους τόνους, ότι ύψιστη εκπαιδευτική προτεραιότητα αποτελεί η ισχυροποίηση της ειδικής αγωγής, ως τμήμα της γενικής εκπαίδευσης, με : 
  • Στήριξη ενός συστήματος ειδικής εκπαίδευσης, το οποίο θα συμβαδίζει με τις επιστημονικές εξελίξεις και θα χρηματοδοτείται με επαρκείς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό .
  •  Ενίσχυση των ειδικών σχολικών μονάδων, που δε θα λειτουργούν ως «χώροι φύλαξης», αλλά ως χώροι παροχής ειδικής εκπαίδευσης, με εξειδικευμένο προσωπικό που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.
  • Πρόσληψη όλων των εκπαιδευτικών με αναπηρία στη Γενική Εκπαίδευση και στα Ειδικά σχολεία κατά προτεραιότητα σε κλάδο και ειδικότητα.
  • Πλήρη χρηματοδότηση των σχολείων ειδικής εκπαίδευσης σε καθεστώς Ν.Π.Ι.Δ με διαφανή και  δημόσιο διαχειριστικό έλεγχο.
  • Εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα  για όλους τους εργαζόμενους στην ειδική εκπαίδευση και τις προνοιακές δομές, με καταβολή όλων  των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι  εδώ και πάρα πολλούς μήνες.
Η υγεία, η ζωή, η αξιοπρέπεια, η κοινωνική προστασία και τα δικαιώματά των ΑμεΑ θεωρούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ απαράγραπτα και αδιαπραγμάτευτα σήμερα και ως βασικές προτεραιότητες μία αριστερής κυβέρνησης αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.