ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Το απολαυστικό ρόφημα που προστατεύει από τον καρκίνο!!!


Το απολαυστικό ρόφημα που προστατεύει από τον καρκίνο! Έχει ήδη αποδειχθεί πως συμβάλλει στον έλεγχο της χοληστερόλης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει από την καρδιοπάθεια.
Τώρα, οι επιστήμονες εξετάζουν και την αντικαρκινική του δράση, με την ελπίδα να μπορέσουν να δημιουργήσουν φάρμακα και διατροφικά σκευάσματα.
Μια χημική ουσία στο πράσινο τσάι φαίνεται πως αποτελεί τον ιδανικό «μεταφορέα» των πρωτεϊνών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της νόσου, σύμφωνα με ερευνητές από το Ινστιτούτο Εμβιομηχανικής και Νανοτεχνολογίας στη Σιγκαπούρη.

Το πράσινο τσάι περιέχει μια κατηγορία χημικών συστατικών που ονομάζονται κατεχίνες. Υποκατηγορία αυτών των ουσιών είναι η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία απαντάται στο πράσινο τσάι σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα από άλλες κατεχίνες.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού για την υγεία μας οφείλονται στην επιγαλλοκατεχίνη και πιθανώς η ουσία έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση.
Ο Δρ Joo Eun Chung και οι συνάδελφοί του κατάφεραν να αποδείξουν ότι η αντικαρκινική πρωτεΐνη τραστουσουμομάβη μπορεί να συνδυαστεί με την επιγαλλοκατεχίνη ώστε να παρασχεθούν φαρμακευτικές ουσίες στοχευμένα στους καρκινικούς όγκους.
Οι μεγάλες δόσεις ουσιών-μεταφορέων μπορεί να προκαλέσουν τοξικότητα εάν ο οργανισμός δεν μπορεί να τις μεταβολίσει, σύμφωνα με το Δρ Joo Eun Chung. Εάν οι φαρμακευτικές ουσίες απορρίπτονται γρήγορα από τον οργανισμό δεν πρόκειται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της νόσου. Ωστόσο, το πρόβλημα παρακάμπτεται εάν ο μεταφορέας και το φάρμακο έχουν εξίσου θεραπευτική δράση.
Δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι ο συνδυασμός των δύο ουσιών είναι πιο αποτελεσματικός για την εστιασμένη αντιμετώπιση των καρκινικών όγκων και την επακόλουθη συρρίκνωσή τους.
Τα ευρήματα της νέας έρευνας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Nature Nanotechnology.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.