ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ-ΑΜΕΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟ


130421153701243_167121718.mainpicture_612-300x214
Στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιου των ΑμεΑ, στις 26 Απριλίου 2015, σε συνεργασία με τον μαραθώνιο του Λονδίνου (Virgin Money London Marathon).
Η Διεθνής Επιτροπή Παραολυμπιακού Αθλητισμού (IPC) έδωσε το χρίσμα στο Λονδίνο, παρά το γεγονός ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου θα πραγματοποιηθεί στη Ντόχα του Κατάρ τον Οκτώβριο του 2015. Η συνδιοργάνωση μαραθωνίου αρτιμελών και ανάπηρων ταιριάζει καλύτερα στα χρονοδιαγράμματα των κορυφαίων δρομέων μαραθωνίου. Την ίδια ώρα, ο ΣΕΓΑΣ απαγορεύει την συμμετοχή ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο για την ασφάλεια των δρομέων, αλλά και των χιλιάδων άλλων συμμετεχόντων.

Οι αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν τον Απρίλιο στο Λονδίνο, θα είναι χωρισμένοι βάση των αναπηριών τους, σε έξι κατηγορίες. Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.
Οι έξι κατηγορίες ανά φύλο
T11 / T12 Αθλητές με σοβαρά προβλήματα όρασης που τρέχουν με έναν οδηγό.
T13 Αθλητές με προβλήματα όρασης αλλά μπορούν να τρέξουν μόνοι.
T42 / 43/44 Αθλητές που έχουν μονό ακρωτηριασμό πάνω από το γόνατο ή βλάβες ισοδύναμες με έναν ακρωτηριασμό πάνω από το γόνατο. Αθλητές που έχουν μονό ακρωτηριασμό κάτω από το γόνατο ή βλάβες ισοδύναμες με ακρωτηριασμό κάτω από το γόνατο. Για αθλητές με ακρωτηριασμό κάτω άκρου.
T45 / 46 Αθλητές που έχουν μονό ακρωτηριασμό πάνω ή κάτω από τον αγκώνα ή ισοδύναμες βλάβες με μονό ακρωτηριασμό χεριού.
T51 / 52 Οι αθλητές σε αυτή την κατηγορία έχουν αδυναμία στην λειτουργία του ώμου και την ικανότητα να λυγίζουν αλλά όχι και να τεντώνουν την άρθρωση του αγκώνα. Οι αθλητές δεν έχουν λειτουργία στον κορμό ή των ποδιών, κίνηση στα δάχτυλα αλλά μπορούν να λυγίζουν τους καρπούς προς τα πίσω αλλά όχι εμπρός. Οι αθλητές σε αυτήν την κατηγορία έχουν καλό ώμο, αγκώνα και λειτουργία του καρπού αλλά φτωχή έως φυσιολογική κάμψη και έκταση δακτύλων. Οι αθλητές δεν έχουν λειτουργία στον κορμό ή τα πόδια.
T53 / 54 Οι αθλητές σε αυτή την κατηγορία έχουν φυσιολογική λειτουργία άνω άκρων αλλά δεν έχουν λειτουργία σε κοιλιακούς, πόδια, ή στην χαμηλότερη ζώνη της σπονδυλικής στήλης. Οι αθλητές σε αυτήν την κατηγορία έχουν φυσιολογική λειτουργία των άνω άκρων και μερική έως φυσιολογική λειτουργία κορμού. Οι αθλητές μπορεί να έχουν στοιχειώδη λειτουργία κάτω άκρων.
Στο Λονδίνο η πρόκριση για το Ρίο
Ο Ράιαν Μοντγκόμερι επικεφαλής της IPC δήλωσε «Μετά την επιτυχία του μαραθωνίου στο Λονδίνο τα τελευταία δύο χρόνια, είμαστε ευτυχείς που η βρετανική πρωτεύουσα θα διοργανώσει και το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου μαραθώνιου. Το Λονδίνο έχει μια εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση εκδηλώσεων στο ανώτερο επίπεδο. Εκτός από τους παγκόσμιους τίτλους, οι αγώνες του επόμενου έτους θα έχουν προστιθέμενη αξία καθώς θα λειτουργήσουν ως προκριματικοί για το Ρίο το 2016».
Ο Διευθυντής Αγώνων του Μαραθώνιου του Λονδίνου Χούγκ Μπράσλερ δήλωσε «Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου έχει μια περήφανη ιστορία. Το βλέπουμε ως ένα ζωτικό μέρος των οργανωτικών στόχων μας για να συνεχιστεί να προωθεί και να ενδυναμώνει τον κόσμο των Παραολυμπιακών αθλημάτων τα επόμενα χρόνια. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου έδειξαν την τεράστια βρετανική δημόσια υποστήριξη για τον Παραολυμπιακό του αθλητισμό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την IPC για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της εικόνας των παραβλητών σε όλες τις κατηγορίες. Θα θέλαμε Λονδίνο να συνεχίσει να είναι το επίκεντρο για την ανάπτυξη του αθλήματος της ελίτ του μαραθώνιου. Δίνουμε σε όλους την δυνατότητα συμμετοχής όπως πρέπει και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε και πάλι τους αθλητές με αναπηρία από όλον τον κόσμο στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2015».
Να σημειωθεί πως κάθε χώρα μπορεί να συμμετάσχει με έξι αθλητές σε κάθε κατηγορία.
Ο Ελβετός Μάρκεκ Χουγκ κέρδισε τον τελευταίο μαραθώνιο του Λονδίνου και τον παγκόσμιο τίτλο στις κατηγορίες T53 / 54, ενώ η συμπατριώτισσα του Μανουέλα Σχάερ κέρδισε χρυσό στις γυναίκες για την ίδια κατηγορία.
Χρυσό μετάλλιο και για τη Χιλή με τον Κρίστιαν Βαλενζουελά στους άνδρες (T11), στο Μαρόκο με τον Ελ Αμίν Σχεντούφ (T12) και για την Ιταλία με τον Αλεσάντρο Ντι Λέλο στην κατηγορία T46.
www.sportsamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.