ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Τα 5 πλεονεκτήματα του να είναι κάποιος περίεργος -Γιατί υπερτερεί από τους υπόλοιπους

periergeia-

Μπορεί η περιέργεια να σκότωσε τη γάτα, κατά τη λαϊκή ρήση, ωστόσο ευρήματα ερευνών δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είναι πιο περίεργοι από κάποιους άλλους, υπερτερούν σε πολλά σε σημεία.
Σύμφωνα λοιπόν με τη Huffington Post, σε τουλάχιστον πέντε μπορούν να συνοψιστούν τα οφέλη της περιέργειας:
  • Ενδυναμώνει τις ανθρώπινες σχέσεις.
Οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και θέλουν να μάθουν για τους άλλους και τον κόσμο, είναι και πιο κοινωνικοί και άρα έχουν και πιο καλή κοινωνική και προσωπική ζωή. «Οι περίεργοι άνθρωποι θεωρούνται συχνά καλοί ακροατές και συνομιλητές» αναφέρει ο Δρ. Ben Dean, διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

  • Βοηθά την εγκεφαλική λειτουργία και σκέψη.
Είναι όπως τα sudoku και τα σταυρόλεξα. Οι ειδικοί λένε ότι βοηθούν στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ γιατί κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση. Το ίδιο κάνει και η λαχτάρα για νέες εμπειρίες. «Με το να κρατάς το μυαλό σου σε εγρήγορση στην ουσία το προστατεύεις για μια ζωή» δηλώνει ο Νευρολόγος καθηγητής στο Mayo Clinic του Ροτσέστερ στη Μινεσότα, David Knopman.
  • Βοηθά στο ξεπέρασμα του άγχους.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθετε άγχος και αγωνία πού και πού, αλλά η περιέργεια και η ανυπομονησία του για το άγνωστο και το καινούριο, απωθεί το στρες, σύμφωνα με έρευνα του ψυχολόγου Todd Kashdan η οποία δημοσιεύθηκε το 2009.
  • Συσχετίζεται με την ευτυχία.
«Οταν είμαστε περίεργοι, έχουμε την επιθυμία να αφήνουμε την οικογένεια και τη ρουτίνα και να παίρνουμε ρίσκα, ακόμα κι αν μας κάνει νευρικούς ή να νιώθουμε άβολα» γράφει ο Kashdan, συγγραφέας του βιβλίου «Curious?: Discover The Missing Ingredient To A Fulfilling Life». «Οι περίεργοι εξερευνητές νιώθουν άνετα με τα ρίσκα των νέων προκλήσεων», έτσι, «βλέπουν τις ζωές τους ως μια διασκεδαστική αναζήτηση για εξερεύνηση, μάθηση και ωρίμανση».
  • Σε βοηθά να μάθεις σχεδόν τα πάντα.
Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neuron, έδειξε ότι οι άνθρωποι που μαθαίνουν πιο εύκολα, ακόμα και τα πιο βαρετά πράγματα, είναι οι περίεργοι άνθρωποι.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.