ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Αυτισμός: η μέθοδος του «πακεταρίσματος» τίθεται υπό δοκιμή

Αυτισμός: η μέθοδος του «πακεταρίσματος» τίθεται υπό δοκιμή


 
 

 Το πακετάρισμα είναι μια μέθοδος κατά την οποία ο ασθενής τυλίγεται με κρύα και βρεγμένα σκεπάσματα. Αυτή η μέθοδος, η οποία βρήκε αντίθετη την Ανώτατη Αρχή Υγείας της Γαλλίας το 2012, χρησιμοποιείται μόνο για εγκεκριμένες έρευνες.
Η εν λόγω μέθοδος, βρέθηκε τελευταία στο επίκεντρο, σε μια αμφιλεγόμενη Γαλλία για το αν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε αυτιστικά παιδιά. Οι γονείς κατήγγειλαν αυτή την βάρβαρη μέθοδο για την εξέταση των παιδιών τους. Μετά από μήνες έρευνας η Ανώτατη Αρχή Υγείας δήλωσε αντίθετη σε αυτή την μέθοδο για όσα παιδιά πάσχουν από οποιαδήποτε αναπτυξιακή διαταραχή.
Ο ψυχίατρος Thierry Albernhe δηλώνει απογοητευμένος που σταμάτησε αυτή η μέθοδος, λέγοντας πως αυτό ίσως τελικά είναι καλό, δηλαδή να αμφισβητούνται κάποιες μέθοδοι και να προσπαθούν οι επιστήμονες να γίνονται καλύτεροι. Επιπλέον τονίζει ότι αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε κάποιες εγκεκριμένες έρευνες των οποίων τα αποτελέσματα ίσως βοηθήσουν να αποδειχτεί ότι είναι μια χρήσιμη μέθοδος.
ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.