ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Με 50 ένσημα πλέον η χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

6D4505
Τι αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας .Την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με 50 ένσημα, αντί για 100 που προβλέπει ο σχετικός νόμος, στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.
Περιλαμβάνει επίσης την παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε ανέργους και ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Η ίδια απόφαση προβλέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των υπερηλίκων, ανασφάλιστων και ομογενών, στους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση είχε περικόψει τις συντάξεις του ΟΓΑ, ύψους 360 ευρώ το μήνα.
«Υλοποιούμε κατά γράμμα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, προστατεύουμε τους ανασφάλιστους και τα μέλη των οικογενειών τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Η εγκύκλιος εκδόθηκε για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι έως την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας, την οποία έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και δεδομένου ότι την 28η Φεβρουαρίου λήγει η ασφαλιστική ικανότητα πολλών ασφαλισμένων.
Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και την παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων και ασφαλισμένων Ο.Α.Ε.Ε., Ε.Τ.Α.Α./Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και Ο.Γ.Α. με 50 ένσημα αντί για 100 που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Επίσης, η απόφαση προβλέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των υπερηλίκων,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.