ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κάθε πότε πρέπει να πλένετε σεντόνια και μαξιλαροθήκες!!!

Κάθε πότε πρέπει να πλένετε σεντόνια και μαξιλαροθήκες

Το σώμα μας απορρίπτει καθημερινά τεράστιο αριθμό νεκρών κυττάρων, τα περισσότερα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παράλληλα, παράγει ιδρώτα που ποτίζει τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες.
Εάν δεν θέλετε τα ακάρεα της σκόνης να κάνουν… πάρτι στο κρεβάτι σας, φροντίστε να πλένετε τακτικά σεντόνια και μαξιλαροθήκες.
Αυτοί οι μικροσκοπικοί οργανισμοί τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα και τον ιδρώτα. Αν και δεν είναι επικίνδυνα, τα περιττώματά τους μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.
Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν να πλένουμε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες κάθε εβδομάδα σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία, ώστε τα σεντόνια να παραμένουν απαλλαγμένα από βακτήρια και ουσίες που απορρίπτει το σώμα μας.
Τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες θα πρέπει να στεγνώνουν φυσικά, εκτεθειμένα άμεσα στο φως του ήλιου, καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία βοηθά στην καταστροφή μικροοργανισμών.
Επίσης, θα πρέπει να πλένουμε τα μαξιλάρια (τα περισσότερα μαξιλάρια πλένονται στο πλυντήριο) κάθε τρεις μήνες, καθώς απορροφούν ιδρώτα και νεκρά κύτταρα κι έτσι το εσωτερικό τους είναι το ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης για τα βακτήρια και τα ακάρεα.
Τέλος, θα πρέπει να αερίζετε και να τινάζετε καλά το στρώμα σας τουλάχιστον κάθε έξι μήνες.
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.