ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Μια κοπέλα αποφάσισε να κάνει το πιο όμορφο δώρο στον ανάπηρο αδελφό της. Δείτε τι…

Ma-Jingjing-teaches-her-brother-Ma-Yuedong-to-read-and-write
Ένα νεαρό αγόρι, το οποίο, λόγω σοβαρής σωματικής αναπηρίας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο . Tώρα λαμβάνει την παιδεία που από πάντα ονειρευόταν,χάρη στην μικρή του αδελφή! Ο Ma Yuedong, 13 ετών , έπρεπε να αφήσει το σχολείο, όταν διαγνώστηκε σε αυτόν Μυϊκή Δυστροφία στην ηλικία των 7 ετών και οι γονείς του δεν μπορούσαν να βρουν κάποια άλλη εναλλακτική λύση.
Όμως ο μικρός , ποτέ δεν εγκατέλειψε το όνειρό του : Να μάθει να γράφει και να διαβάζει τέλεια. Και τώρα,τον ρόλο της προσωρινής του δασκάλας, έχει αναλάβει η 11χρονη αδελφή του , χρησιμοποιώντας έναν πινάκα,σε έναν τοίχο του σπιτιού!
Ma-Jingjing-teaches-her-brother-Ma-Yuedong-to-read-and-write 1
Αυτός ο χώρος λειτουργεί σαν τάξη, όταν η μικρή επιστρέφει από το σχολείο! Ο αδερφός της λέει:”Ίσως να δυσκολεύομαι προς το παρόν, όμως τώρα που άρχισα να διαβάζω, ένας ολόκληρος , νέος κόσμος άνοιξε για μένα!”
Και οι δυό  του γονείς, υπέφεραν που έβλεπαν το παιδί τους να επιθυμεί τη μάθηση, άλλα ήταν ανίκανοι να βοηθήσουν…
Ο πατέρας του λέει: “Εγώ και η σύζυγος μου, δεν μορφωθήκαμε όπως θα θέλαμε, καθώς και οι δυό μας έχουμε πρόβλημα όρασης και ως παιδιά,δεν πήγαμε  σχολείο. Είμαστε λυπημένοι που δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε τον γιό μας, όμως η αδερφή του κάνει πιά καταπληκτική δουλειά ως δασκάλα του!
Η μυική δυστροφία είναι γενετικής φύσεως και δεν επιτρέπει την υγιή ανάπτυξη των μυών ενώ εντοπίζεται συχνά σε νεαρά αγόρια.
Επιμέλεια- Μετάφραση :Ελένη Μιχαλάκη / newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.