ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πώς να νοιάζεστε για τα άτομα με αναπηρία

Man-helping-disabled-person
Το να νοιάζεστε για ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να είναι μνημειώδες καθήκον,ειδικά αν έχετε να κάνετε με αγαπημένο πρόσωπο ή καλό φίλο. Όχι μόνο φυλάγετε το άτομο από το να έχει επιπλέον επιπλοκές αλλά έχετε και τα συναισθήματά σας. Μπορεί να  νιώθετε υπερφορτωμένοι και θυμωμένοι μερικές φορές,παρ’ότι κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας να βοηθήσετε. Χρειάζεται τρομακτική ενέργεια και δύναμη από τη μεριά σας. Αλλά και τα άτομα που φροντίζετε περνάνε παρόμοιες δυσκολίες γνωρίζοντας ότι οι αγώνες σας είναι απαραίτητοι για τις ανάγκες τους.
Θα χρειαστείτε: Υποστήριξη,γνώση ιατρική και γνώση ασφαλείας.
Οδηγίες:
1.Αναπτύξτε ένα δυνατό υποστηρικτικό  περιβάλλον.Για να ανακουφίζεστε από τις πολλές αρμοδιότητες που έχετε να κάνετε,να έχετε φίλους και την οικογένεια σας διαθέσιμη να μοιράζεστε τις φροντίδες.Να είστε σε στενή επαφή με βοηθούς υγείας που πρέπει να ασχολούνται.
2.Τακτοποιείστε τις απαραίτητες ιατρικές φροντίδες.Αυτό συνεπάγεται με την οργάνωση ή παρακολούθηση προγραμματισμένων επισκέψεων στο γιατρό τους ή στην κλινική. Βοηθήστε το άτομο με την κάθε φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να παίρνει σε καθημερινή βάση.Μην παραλείπετε δόσεις φαρμάκων και μην κάνετε υπερδοσολογίες. Τα κουτιά των φαρμάκων είναι ένας σωστός τρόπος να ταξινομείτε κατάλληλα τα φάρμακα σύμφωνα με τις μέρες της εβδομάδος.Να είστε ενημερωμένοι για τη φαρμακευτική αγωγή που παίρνει το άτομο από επικοινωνία με το γιατρό του.
3.Κρατείστε ενεργό το μυαλό και  το σώμα του αγαπημένου σας προσώπου,ώστε να το εμποδίσετε να πάθει κατάθλιψη και απελπισία,κάτι που χτυπάει ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία.Η καλή διατροφή και η άσκηση είναι το κλειδί για τη βελτίωση της δύναμης και της διάθεσης του ατόμου. Θρεπτικές τροφές,φρέσκες και εντός της εποχής τους, για να μην γίνονται ανθυγιεινές,πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες στο σπίτι.Σύμφωνα με τις ικανότητες του αρρώστου πρέπει να γίνεται φυσικά και κάποια σωματική άσκηση. 
4. Προστατέψτε τα άτομα με αναπηρία από κάθε κίνδυνο στο σπίτι.Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι είναι ασφαλές.Αυτό συμπεριλαμμβάνει να απομακρύνετε χαλάκια που μπορούν να προκαλέσουν  γλίστρημα,να τοποθετήσετε κουπαστές στην μπανιέρα ή σε τοίχους στο σπίτι,να σιγουρευτείτε ότι τα δωμάτια δεν έχουν σκουπίδια ή οτιδήποτε προσιδιάζει στην αναπηρία του ατόμου.
5.Αναπτύξτε υπευθυνότητα.Σαν άτομο που φροντίζετε ένα αγαπημένο άνθρωπο με αναπηρία,πρέπει να θυμάστε τις ικανότητές σας και τα όρια σας. Κάνετε τακτικά διαλείμματα με τη βοήθεια συγγενούς ή κάποιου κοντινού σας προσώπου,ώστε να μην νιώθετε αβοήθητοι ή απογοητευμένοι.
6. Προσπαθήστε να κάνετε το άτομο να νιώθει όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητο.Επιτρέψτε του να κάνει όσες περισσότερες δουλειές μπορεί χωρίς τη βοήθειά σας.
Συμβουλές και προειδοποιήσεις:
Όταν φροντίζετε άτομο με αναπηρία,η εμπειρία  θα σας γεμίσει ικανοποίηση γιατί ασκείτε θετική επιρροή στο άτομο που προσέχετε.Όσο δύσκολη κι αν είναι η φροντίδα,θα σας κάνει να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας και θα έρθετε πιο κοντά σ’αυτόν τον γονέα,το σύζυγο, το παιδί ,το συγγενή ή το φίλο.
270

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.