ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Προτάσεις για την προστασία των ΑμεΑ στο ν/σ «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

esamea

Τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» κατέθεσε με επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)., σημειώνοντας ότι περιέχει σημαντικές θετικές διατάξεις για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
Προτείνεται προσθήκη διατάξεων που στοχεύουν στην λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, τα οποία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης έχουν βιώσει ακόμη περισσότερο τον αποκλεισμό τους από την εργασία εξαιτίας των πρόσθετων μέτρων που έχουν ληφθεί με τις μνημονιακές πολιτικές.
Περιέχονται προτάσεις που αφορούν στην εκπροσώπηση του αναπηρικού κινήματος, στους υπαλλήλους ΟΤΑ ΑμεΑ, στην απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους, στα κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΥΑ,
Σε μετανάστες και πρόσφυγες με αναπηρία, στην υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε θέματα εκπαίδευσης, Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στην αναμόρφωση του νόμου 2643/98 κλπ.
Η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.