ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Έξυπνο μπαστούνι για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

567
Αναγνωρίζει οικεία πρόσωπα και κατευθύνει το χρήστη προς το μέρος τους
Ένα επαναστατικό «έξυπνο» μπαστούνι για τυφλούς θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης να «αναγνωρίζουν» οικεία τους πρόσωπα, ακόμη κι αν οι φίλοι και οι συγγενείς τους βρίσκονται ανάμεσα σε πλήθος.
Χρησιμοποιώντας μια κάμερα αναγνώρισης προσώπου και ενσωματωμένους αισθητήρες, το μπαστούνι κινητικότητας Xplor σαρώνει το χώρο για προγραμματισμένα εκ των προτέρων πρόσωπα και δονείται όταν εντοπίζει κάποιο στο χώρο.
Στη συνέχεια ηχητικές οδηγίες μέσω ενός ακουστικού Bluetooth καθοδηγούν το άτομο προς την κατεύθυνση του προσώπου που έχει αναγνωριστεί.
Το μπαστούνι δημιούργησε μια ομάδα φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ. Οι φοιτητές Steve Adigbo, Waheed Rafiq και Richard Howlett χρησιμοποίησαν την τεχνολογία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων για την αναγνώριση οικείων προσώπων από 10 μέτρα μακριά και στοιχεία λειτουργικότητας GPS για τη διευκόλυνση της πλοήγησης.
«Ο παππούς μου είναι τυφλός και γνωρίζω πόσο χρήσιμη μια τέτοια συσκευή θα ήταν για εκείνον. Το έξυπνο μπαστούνι ενσωματώνει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να ειδοποιεί το χρήστη όταν πλησιάζει ένα συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο» είπε ο Adigbo, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Η ομάδα των φοιτητών του αγγλικού πανεπιστημίου παρουσίασε πρόσφατα το μπαστούνι XploR σε γιατρούς και άλλους επιστήμονες στο Λουξεμβούργο και τη Γαλλία και σχεδιάζουν να επισκεφθούν κι άλλους οργανισμούς στη Γερμανία αργότερα μέσα στη χρονιά.
(Φωτογραφία αρχείου)
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.