ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Να συμμορφωθούν οι Τράπεζες για το ακατάσχετο των αναπηρικών επιδομάτων

 

Επιστολή προς τον κ. Τσακαλώτο, υπουργό Οικονομικών, απευθύνει η Ε.Σ.Α.με.Α., αναφορικά με ένα σοβαρό πρόβλημα με το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών με ποσά κάτω των 1.250 ευρώ, στους οποίους κατατίθενται τα επιδόματα αναπηρίας.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει γίνει δέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία, στους οποίους η Δ.Ο.Υ. έχει προβεί μέσω των Τραπεζών, σε δέσμευση χρηματικού ποσού για οφειλές, σε λογαριασμούς τους οι οποίοι είναι κάτω από 1.250 ευρώ και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα. Η Συνομοσπονδία απευθύνθηκε και σε συγκεκριμένη Τράπεζα, για την οποία έχει γίνει συγκεκριμένη καταγγελία και συνεχίζει να δεσμεύει ποσά από λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι ή που έχουν υπόλοιπα πολύ μικρότερα του ελάχιστου ορίου προστασίας των 1.250 € που ορίζει ο νόμος.

Για να πάψει δια παντός αυτή η κατάσταση η Ε.Σ.Α.με.Α. ζητά την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Οικονομίας που να χαρακτηρίζει ρητά και απόλυτα ως ακατάσχετους - ακόμα και αν δεν έχουν δηλωθεί - τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν υπόλοιπα κάτω των 1.250 € και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

 

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.